22 Haziran 2009 Pazartesi

arada bir de olsa

Ödevlerini yapmıyor, notları da düşük diye 10 yaşındaki kızını döven babaya ‘beş ay boyunca ağaç dikip bakma’ cezası verildi. Ceza, Mardin Midyat ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki A.B.’nin polise gidip babasından şikâyetçi olmasıyla gündeme geldi. 42 yaşındaki baba Z.B. gözaltına alındı. Midyat Sulh Ceza Mahkemesi, Z.B.’ye Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında beş ay ağaç dikme cezası verdi.


genelde aile içi şiddet vakalarının seyri kötü bir levent kırca skeci gibidir..misal karakola başvuran kadına olayı olgunlukla karşılaması öğretilir..ailenin kutsallığına ve bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar inanmış polisimiz şiddet gören kadınımıza son bir kıyak daha yapar. kocası çağırılır taraflar öpüşüp barıştırılır, bir daha yapmaması babacan bir tavırla kendisine tembihlenmiş olan kocasıyla birlikte eve gönderilir, tabi eve varınca adamın karakoldaki halim tavri kadına şiddet karşısında hak aramanın kutsallığını bir kez daha hatırlatmaya doğru evrimleşir..bu acı deneyim kadına en temel insan haklarının bile kocanın karısı üzerindeki neredeyse meşrulaşmış mülkiyet hakkının karşısında korunmaya pek de değer olmadığı bir kez daha öğretir..mission accomplished..bence hiç de ironik değil..
bunun şimdi de pek değişmediği aşikar salakça bir iyimserliğin manası yok aslında..ama işte yerinde bir mahkeme kararı görünce yazmadan edemedim..

0 yorum: